Мистериозно откритие на Марс. Обект, подобен на купчина спагети, открит

...
Мистериозно откритие на Марс. Обект, подобен на купчина спагети, открит
Коментари Харесай

Мистериозно откритие на Марс

Мистериозно изобретение на Марс. Обект, сходен на купчина спагети, открит от марсохода на НАСА “Марс Пърсивиърънс ”, заинтригува галактическите наблюдаващи, като накара някои от тях да се чудят дали няма италианска кухня на Червената планета, написа БГНЕС.

Но най-правдоподобното пояснение е по-прозаично: евентуално става дума за остатъци от съставен елемент, употребен за спускането на роботизирания откривател на марсианската повърхнина през февруари 2021 година

“Обсъждахме от кое място е, само че имаше догатки, че това е парче от заплетена корда от парашута или от системата за кацане, която спуска марсохода на земята ”, съобщи пред Агенция Франс Прес представител на Лабораторията за реактивно придвижване на НАСА.

 

“Имайте поради, че нямаме удостоверение, че това е едното или другото ”, добави той.

Снопът парчета беше видян за първи път на 12 юли от предната лява камера за отбягване на рискове на марсохода – само че когато четири дни по-късно “Пърсивиърънс ” се върна на същото място, той беше липсващ. Вероятно е бил отвеян от вятъра, сходно на парче от термично одеяло, което може да е пристигнало от системата за кацане, задвижвана от ракета, която беше видяна предишния месец.

Натрупването на отпадъци, оставени от “Пърсивиърънс ”, се счита за дребна цена за благородните научни цели на марсохода – търсене на биосигнатури на антични микробни форми на живот.

А тези предмети един ден може да се трансфорат в скъпи артефакти за бъдещите колонизатори на Марс.

“След към 100 години жителите на Марс с голям интерес ще събират всички тези неща и или ще ги излагат в музеи, или ще ги трансформират в “исторически бижута ”, написа в Туитър астрономът фен Стюарт Аткинсън.

Защо котките постоянно оставят храна в купичката си

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР