Мистериозният междузвезден астероид Оумуамуа "може би е огромна извънземна слънчева

...
Мистериозният междузвезден астероид Оумуамуа "може би е огромна извънземна слънчева
Коментари Харесай

Мистериозният астероид Оумуамуа може би е огромна извънземна сонда, търсеща живот

Мистериозният междузвезден метеорит Оумуамуа "може би е голяма извънземна слънчева сонда, изпратена да търси признаци на живот ".

Астероидът е следен от Центъра по астрофизика Харвард-Смитсониън в Масачузетс. Учените открили, че той ненадейно се форсира.

По-рано тази година галактическият телескоп Хъбъл потвърдиха, че обектът има "неочаквано нарастване на скоростта и смяна в траекторията, когато минава през Слънчевата система ".

Изследователите към този момент стигнаха до извода, че метеоритът евентуално употребява слънчевата радиация, с цел да се придвижва напред. Не се изключва опцията той да е "изпратен съзнателно на Земята от непозната цивилизация ".

Според NASA C / 2017 U1 има продълговата форма, като голяма пура с дължина към 400 метра. Неговата форма би могла да даде нови данни за това по какъв начин са основани други звездни системи.

Що се отнася до неговия генезис, предварителните прогнози сочат, че се движи с към 64 хиляди километра в час от посока, в която е съзвездието Лира, тъй че ще отнеме няколко години, с цел да премине на Слънчевата система преди да я напусне и в никакъв случай да не се върне.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР