Мисля, че проф. Янаки Стоилов ще се впише много добре

...
Мисля, че проф. Янаки Стоилов ще се впише много добре
Коментари Харесай

Иван Демерджиев: Върховенството на правото и спазването му е залог за получаване на милиардите по Плана

" Мисля, че проф. Янаки Стоилов ще се впише доста добре в Конституциония съд , веселя се имах опция за работя известно време с него, той е извънреден експерт ", сподели пред БНР министърът на правосъдието  Иван Демерджиев.

" По отношение на това дали правосъдният министър има правомощия  да желае отсраняване на всеки арбитър, магистрат и на тримата огромни в това число, това е несъмнено, а има такова дело в Конституционен съд и естествено това е в пълномощията на Конституционен съд,  тъй че чакаме неговото решение ", сподели още Иван Демерджиев.

На въпрос по кое време се чака Европейска комисия да утвърди Планът за възобновяване и развиване, министърът на правораздаването сподели, че първият апел на Европейската комисия е бил да бъдем по-решителни в ограниченията, които разписваме:

" Ние осъзнахме, че по този начин ще се решат проблеми насъбрани през годините. Включително да има надзор над Главния прокурор и актовете му . Реакцията е все по-положителна, работим интензивно и сме доста покрай завършването на окончателния вид на написаните механизми в Плана. Това финансиране по Плана е, в случай че ние предложим ограничения, осигуряващи Върховенството на правото ", разясни още Демерджиев.

" Европейски Съюз слага пред нас условието Върховенството на правото и спазването му да стане залог за приемане на милиардите по Плана. Реформите в областта на правораздаването да бъдат цената на тези милиарди. Това считам, че желае Европейска комисия да види промените, преведени в действителни дейности ", счита Демерджиев.

Очаквайте детайлности.

Още по тематиката в звуковия файл.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР