Мислим, че е доста трудно да влезем във форма за

...
Мислим, че е доста трудно да влезем във форма за
Коментари Харесай

5 продукта, с които да влезем бързо във форма за лятото

Мислим, че е много мъчно да влезем във форма за лятото, изключително, когато то към този момент е тук, само че това не е в действителност по този начин. Просто би трябвало да бъдем съсредоточени, целеустремени и да можем да се направляваме. От foodpanda споделят 5 продукта, с които да влезете във форма по-бързо.

Първият артикул са яйцата . Чист протеин, който е извънредно потребен за организма. Яйца влизат в състава на доста кулинарни произведения. Пъдпъдъчите яйца се смятат за най-полезни. Те са били употребявани за храна дълго време, упоменати са в египетски папируси, както и в антични предписания на обичайна китайска медицина. Пъдпъдъчите яйца са нискоалергенни и доста потребни, съдържат 2,5 пъти повече витамини в сравнение с в кокошите яйца.

Яйца се готвят по следните способи:

Пържени: Популярни ястия са бъркани яйца, омлет, яйца на очи и хем-енд-ег.

Варени: Ако се варят цели, при варене се прибавя сол, с цел да не се напукат яйчените черупки. Варени яйца се прибавят постоянно в салати. Има предписания да вземем за пример – яйца по панагюрски, съгласно които яйцата се чупят и се пускат във вряла вода.

Следващ артикул е киселото мляко . То е млечнокисел артикул, който се получава вследствие на протичането на млечнокисела ферментация в млякото. В необятен мащаб то се създава в балканските страни, а също и в други страни по света заради положителните му вкусови, диетични и лечебни качества. По време на млечнокиселата ферментация микрофлората на киселото мляко провокира дълбоки промени в състава на млякото. Получените метаболити оказват благотворно въздействие и редица здравословни резултати върху организма на индивида. Съдържанието на млечната захар в киселото мляко се намалява с 20 – 30%. Останалото количество млечна захар служи като източник на сила 4,1 kcal. Киселото мляко е богат източник на калций за облекчаване потребностите на индивида.

Друг артикул са овесените ядки . Овесът е богат на хранителни субстанции. Главен източник на комплициран (бавен) въглехидрат, само че съдържа и положително количество протеин, фибри, витамини и минерали, както и антиоксиданти. Въпреки че се предлагат в диети за повишаване или намаляване, те в действителност са много калорични и би трябвало приемът да е добре съгласуван с останалата част от хранителен проект или диета. Самата консумация на овесени ядки без да са конкретизирани други параметри в хранителен режим не биха довели до намаление или повишаване надлежно на мазнини или мускулна маса.

Четвърти артикул - салата . Когато е направена от зеленчуци е изцяло здравословна и нискокалорична. Подходяща е за консумация когато и да е. Хранителна и лека е. Перфектна за лятото, когато има обилие от пресни зеленчуци на пазара.

Последният артикул е месото . Месата са група артикули, представляващи източник на белтъчини с висока хранителна стойност и минерали, като желязо, фосфор, сяра, магнезий и витамин PP, B2 и B1. Бялото месо е основа на протеиновата диета. Месото съдържа наситени мастни киселини, които покачват равнището на холестерола в кръвния серум и благоприятстват появяването на коронарна болест на сърцето.

Всички тези храни са доста потребни и подобаващи за лятно меню. Влизат в режим за намаляване, стига да са подбрани и подредени по верния метод. Важно е да се следи точният калориен банкет за деня, с цел да се влезе в калориен недостиг.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР