Мисията им е проста – те искат децата и близките

...
Мисията им е проста – те искат децата и близките
Коментари Харесай

Семействата на отвлечените от Хамас се отправиха на шествие от Тел Авив до Ерусалим

Мисията им е елементарна – те желаят децата и околните им да бъдат върнати вкъщи. Роднини на заложници, отвлечени от " Хамас " и отведени в Газа на 7 октомври, се насочиха на петдневно шествие от Тел Авив до Йерусалим, като някои от тях упорстват за " договорка за заложниците в този момент ".

Те ще извървят 63-километровото разстояние, с цел да изискат от премиера Бенямин Нетаняху  " незабавното освобождение на всички заложници ", обясниха от Форума на фамилиите на заложници и изчезнали.

Създадена след 7 октомври, когато съгласно израелските управляващи 1200 души бяха убити и към 240 отвлечени от палестинското ислямистко придвижване, тази организация умножава броя на събитията и речите, с цел да поддържа натиска върху държавното управление и да притегля вниманието на медиите. Ювал Харан, чийто татко, Авшалом е погубен, а майка му Шошан - отвлечена дружно с още шестима членове на фамилията им, е в основата на тази нова самодейност. „ Няма време “, обърна се той към хората.

В неделя в изявление за NBC Нетаняху засегна въпроса за опцията за вероятно съглашение с цел освобождаването на заложниците. Ден по-късно въоръженото крило на " Хамас " упрекна израелските управляващи, че " протакат " разискванията с посредничеството на Катар по отношение на вероятното освобождение на десетки заложници в подмяна на " 200 деца и 75 дами ", лишени от независимост от Израел.  

Междувременно въоръженото крило на палестинската формация дава обещание да освободи израелски заложници против 5-дневно преустановяване на огъня, излиза наяве от видеообръщение в Telegram. Израелската войска пък разгласи, че ислямистите са държали заложниците в педиатрична болничното заведение " Рантизи ", а в под нея са открити тунели и команден и надзорен център на „ Хамас ”, жилетки за атентатори самоубийци, гранати, автомати „ Калашников ”, взривни устройства, РПГ и други оръжия, компютри...

 
Три майки описват за пъкъла - когато детето ти е отвлечено...

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР