Мисия на парламентарната група на Европейската народна партия в Европарламента

...
Мисия на парламентарната група на Европейската народна партия в Европарламента
Коментари Харесай

Евродепутати от ЕНП пристигат в София заради ареста на Борисов

Мисия на парламентарната група на Европейската национална партия в Европарламента идва в София, с цел да проверява събитията към ареста на някогашния министър председател Бойко Борисов, някогашния министър на финансите Владислав Горанов и пиара на някогашния министър-председател Севдeлина Арнаудова

Мисията е образувана незабавно от ръководителя на групата на ЕНП в Екологичен потенциал Манфред Вебер. В нея влизат председателката на комисията по бюджетен надзор Моника Холмайер и представителят на ЕНП в комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи на Европарламента Йерун Ленаарс, осведоми

Двамата са поискали срещи със засегнатите страни, в това число с премиера Кирил Петков, министъра на вътрешните работи Бойко Рашков и с основния прокурор Иван Гешев.

От групата напомнят, че комисията по бюджетен надзор дава отговор за бюджетния надзор на всички институции и всички финансови средства на Европейски Съюз, в това число и за обвързващия механизъм. Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи пък е способена за вътрешната сигурност и върховенството на закона.

Мисията е планувана единствено за един ден.

Манфред Вебер към този момент съобщи, че карцерът на някогашния министър-председател повдига доста въпроси, които незабавно би трябвало да бъдат изяснени.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР