Мироопазващата мисия на НАТО в Косово (КейФОР) заяви, че няма

...
Мироопазващата мисия на НАТО в Косово (КейФОР) заяви, че няма
Коментари Харесай

КейФОР: Няма контрабанда на оръжие от Сърбия в църкви в Косово

Мироопазващата задача на НАТО в Косово (КейФОР) съобщи, че няма никакви доказателства за хипотетична контрабанда на оръжие в църквите в Косово с коли за спешна помощ от Сърбия, заяви Танюг и и „ Коха диторе “.

Вчера английският народен представител Алиша Кърнс, която е ръководител на комисията по външна политика, предизвести, че контрабандно се придвижват оръжия от Сърбия в коли за спешна помощ до православни църкви в Косово. В дебата, извършен във вторник в английския парламент, тя сподели, че КейФОР е наясно с това, добавя изданието„ Коха диторе “, представено от Българска телеграфна агенция.

Правителството е наясно, както и нашите бойци, които преди малко са се завърнали от работа в КeйФОР, че има оръжие, което се придвижва контрабандно от границата със Сърбия до православни църкви в коли за спешна помощ, сподели тя през вчерашния ден пред английския парламент.

Кърнс изрази терзания също по този начин, че Англия продава оръжие на Косово и настоя да се постави завършек на този експорт.

В днешното известие на КейФОР се показва, че събитието, упоменато от Кърнс, се отнася за 2022 година, когато Кралският пехотен батальон е бил зает в северната част на Косово като подкрепление на КейФОР, показва Танюг.

Предполагаемото съществуване на противозаконни оръжия беше докладвано на основния щаб на КейФОР, само че след в допълнение следствие за намиране на удостоверение за това, не се появиха доказателства по сигнала, отбелязва КейФОР, като добавя, че няма и доказателства за хипотетична контрабанда на оръжия през границата сред Косово и Сърбия до православни църкви с коли за спешна помощ.

По мотив обвиняванията на Кърнс Рашко-Призренската епархия на Сръбската православна черква настоя изказванията на английската депутатка да бъдат тествани.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР