Миризмите на лятото са много - солен въздух, нагрят асфалт,

...
Миризмите на лятото са много - солен въздух, нагрят асфалт,
Коментари Харесай

Защо да не хвърляме люспите на прасковите

Миризмите на лятото са доста - солен въздух, нагорещен асфалт, изсъхнала трева, мохито. Или праскови. Малко евентуално е ароматът на тази сочни плодове да остане с нас и през студените месеци. Затова почерпихме няколко хрумвания от кулинарния уебсайт BonAppetit за това по какъв начин да запазим и употребяваме всяка част от прасковата - от люспата до костилката.
 Снимка 495378

Люспите

Най-лесният метод да обелим праскова или какъвто и да е различен плод е, като цепнем леко с нож долната страна, след което го пуснем за няколко секунди във вряла, а след това и в студена вода. Обелените люспи можем да изсушим за към 3 минути на микровълнова или малко по-дълго - на общоприета фурна. След това единствено би трябвало да ги пуснем в блендера, с цел да се сдобием с благоуханен прахуляк, който да използваме за украса или овкусяване на сладоледи, сладкиши и смутита.

Плодът

За тук нямахме потребност от доста подсещане - конфитюр, сладко или компот от праскови ще запазят аромата на лятото.
 Снимка 495377

Костилките

Те имат характерния леко горчив мирис на черешите, бадемите или кайсиите. Всъщност доста от продуктите, с които свързаме бадемите като марципан или амарето, се вършат от костилките на тези плодове, а не от самите бадеми. Как да стигнем до ядката на прасковата? Първо би трябвало да изпечем костилките на изсъхнал тиган за към 15 минути, като ги бъркаме постоянно. След това ги счукваме, вадим ядката и повтаряме процедурата с тигана.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР