Миризмата на бургер или на пица само за две минути

...
Миризмата на бургер или на пица само за две минути
Коментари Харесай

Продължителната миризма на храна намалява апетита

Миризмата на бургер или на пица единствено за две минути пропъжда всяко предпочитание за нездравословна храна, само че в случай че е единствено 30-секунден лъх, изостря апетита, заяви в. "Дейли мейл ".

Ако миризмата на храна се задържи 90 секунди или повече, тя задоволява всички сетива, даже стомаха, тъй като мозъкът не може да разграничи източника на сензорното наслаждение.

Учени от университета на Флорида изследваха въздействието на аромати на храни - ягоди, ябълки, бисквити, пица, върху хора, с цел да видят по какъв начин се отразяват на апетита им. Резултатите им демонстрират, че изложените на миризми на нездравословни храни за по-малко от 30 секунди, по-често отстъпват пред изкушението. Ако миризмата обаче се задържи най-малко за две минути, желанието им отминава и избират плод.

Експериментите са направени с десетки младежи в учебен стол и супермаркет и доказани лабораторно.

Предишно проучване сподели, че единствено лъх на пържена храна от ресторант за бързо хранене може да накара човек да си купи пица или бургер. Според учените от университета на Флорида обаче, в случай че човек издържи на изкушението единствено две минути, може да не му се поддаде.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР