Миомите са общо казано доброкачествени, хормонално зависим гинекологични състояния. Предполага

...
Миомите са общо казано доброкачествени, хормонално зависим гинекологични състояния. Предполага
Коментари Харесай

Диета при миома

Миомите са общо казано доброкачествени, хормонално подвластен гинекологични положения. Предполага се, че естрогена може да усили риска от миома. Така всеки фактор, който понижава ендогенните равнища на естроген, и усилва равнищата на прогестерона може да понижи риска на маточните миоми. Например, бременността и потреблението оралените контрацептиви, са благотворни с цел да намалите риска от миома.

Оказва се, че диета е директно обвързвана с равнищата на естроген. Намерена е и умерена връзка сред риска от миома на матката и потреблението на говеждо месо, алено месо и шунка, като се има поради, че високият банкет на зелени зеленчуци, наподобява има предпазен резултат против това болестно положение.

Миомата постоянно се свива по време на менопаузата, само че в най-общия случай, когато пациентка идва с фиброма е да се в профил матката. Даденото пояснение е, че миомата е прекомерно мъчно да се отстрани без необратимо увреждане на матката. Но в множеството случаи това към този момент не е правилно.

Какво да измененията в диетата си в случай че имате миома? Използвайте натурален прогестерон, като ядете храни на растителна основа, богати на фибри (най-малко 20-30 грама фибри на ден), прибавете в диетата си билки, които провокират детоксикация, като бял бодил, берберис, корени от репей, лапад и глухарче, смирна, пикантен червен пипер, бял равнец, витекс и дамска тога. Използвайте рициново масло от 2 до 4 пъти седмично.

Намалете приема на алкохол

Изследователи в университет в Япония са открили, че дамите, които пият доста алкохол са били 2.7 пъти по-вероятно да имат миома, спрямо дамите, които пият един път месечно, даже и откакто всички други рискови фактори се вземат поради.

Яжте повече млечни продукти

Яденето на богати на калций храни, като млечните артикули може да ограничи растежа и развиването на маточните миоми, съгласно изследване, извършено в Бостънския университет. Жените, които ядат минимум четири порции млечни артикули са с 30% по-малко евентуално да развият миома, спрямо дамите, които употребяват една порция или по-малко дневно. Калцият може да попречи на миомните кафези да се умножават.

По-малко месо, повече риба

Жените, които ядат по-често алено месо и шунка са по-склонни да имат фиброми, спрямо дамите, които ядат тези храни по-рядко. Редовното изразходване на риба се асоциира с понижаване на честотата на образуването на миоми.

Други хранителни съображения

Японските откриватели означават, че дамите, които ядат най-вече соеви артикули, са по-малко застрашени от маточни миоми. Това допуска, че яденето на соеви артикули може да ви обезпечи отбрана против фиброми. Те означават, потенциалнният защитния резултат на соята и другите храни, които съдържат растителни форми на естроген. Яжте повече плодове и зелени зеленчуци, италианско изследване откри, че диета, богата на тези храни е подобаваща за понижаване на риска от миома.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР