Миньори и енергетици отново ще затворят пътни артерии в област

...
Миньори и енергетици отново ще затворят пътни артерии в област
Коментари Харесай

АВТОШЕСТВИЕ: Миньори и енергетици блокират пътища в Старозагорско и Нова Загора в събота

Миньори и енергетици още веднъж ще затворят пътни артерии в област Стара Загора в събота. Протестното автошествие ще завърши в град Нова Загора.

Това заяви ръководителят на Управителния съвет на сдружението " Миньори и енергетици дружно " Станимир Георгиев, което е и уредник на демонстрациите.

Протестът ще стартира от две точки като първата е паметникът на Свети Иван Рилски в Раднево, където протестиращите ще се съберат в 9:00 ч. и ще тръгнат към Стара Загора, ще преминат по околовръстния път, с цел да се включат по основния път сред Стара Загора и Казанлък и ще стигнат до така наречен Върха.

Вторият лъч ще се събере на паркинга на езерото „ Загорка “ в северната част на Стара Загора в 10:00 ч., с цел да тръгне също към сборния пункт Върха. Очаква се към 11:00 ч. двата лъча да се обединят и да затворят придвижването сред Стара Загора и Казанлък в правата за интервал от 45 минути. След това митингът ще продължи своето придвижване и ще стигне до Казанлък, а по-късно автошествието ще продължи по подбалканския път в посока Гурково ще премине в южната част на градчето и ще продължи своето придвижване към Нова Загора.

Очаква се в автошествието на следващия ден да се включат към 100 автомобила.

Припомняме, че митингът е проведен от представителите на новоучреденото съдружие с нестопанска цел „ Миньори и енергетици дружно “.

Основните им претенции са унищожаване на заплащанията на въглеродни излъчвания от централите в Маришкия басейн до създаване на цех за хващане на въглеродни излъчвания. Това съгласно протестиращите ще даде конкурентоспособност за ценообразуването на електрическа енергия, добивана от въглищни топлоелектрически централи и конкурентна среда при производството на електрическа енергия.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР