Минути след 5 часа московско време (4 часа българско) президентът

...
Минути след 5 часа московско време (4 часа българско) президентът
Коментари Харесай

Христо Анастасов: Вероятно Путин иска да постави Украйна в пълно подчинение



Минути след 5 часа московско време (4 часа българско) президентът на Русия Владимир Путин разгласи началото на профилирана военна интервенция в Донбас, Източна Украйна.

В телевизионно послание Путин прикани украинските военни да сложат оръжие и да изоставен зоните на бойните дейности. Той предизвести, че Русия ще отговори уверено на всеки опит за външна интервенция в Украйна.

Преди това водачите на сампровъзгласилите се Донецка и Луганска република публично желаеха военна помощ от Русия.

Темата разяснява в “Нашият ден “ Васил Данов , капитан първи сан от запаса:

“Операцията приказва за закъснели проекти, планове и ограничения. И неуспех на политиката, която доста наподобява на политиката на западните страни през 38-ма и 39-а година за успокояване на Хитлер. Говори за съществени порвали в политиката основно на Европейски Съюз, да не приказваме за политиката на България, която към този момент е банкрутирала политика и би трябвало отначало да се гради.

Ние сме в най-слабото, най-незащитеното, най-късогледото звено на Европейски Съюз и НАТО. С пропуснати близо 30 години с диверсификация на газови и на други доставки, за диверсификация на външната си политика и за превъоръжаване на българската войска. “

Наскоро четох разбор на един съветски критик на Путин, който споделя: “Путин е наказан да лъже, той е лъгал и ще лъже постоянно такава е същността на всеки людоедски нападателен режим. Можем да създадем незабавно паралели с режима на Хитлер – вижте какъв брой си наподобяват метода, почеркът, стилът. “
 Отломки от неидентифициран обект след детонация в Киев, Украйна, 24 февруари 2022 година

Народът на Украйна

“Намеренията на Путин са ясни, няма какво повече да чакаме от него като поръчки и да се питаме какво е намислил. Украйнците са мощен и корав народ, те са положителни бойци. Сигурен съм, че те ще свършат своята работа.

Те са готови, готвиха се осем години и са въоръжени. Западните страни наляха там задоволително оръжие. “

Темата разяснява в “Нашият ден “ политологът Христо Анастасов :

“Имаме една огромна европейска страна, сухопътно нападната от три страни с бомбардировки в огромните си градове поради един самозабравил се водач, който като стратегия най-малко е решил да вземе каквото може от територията на Украйна. Вероятно желае да я сложи в цялостно послушание и да смени демократично определеното държавно управление на тази страна .

Това е сюжет, който ни води към най-лошите аналогии от ХХ в. и сигурно е дело на мозъци и нрав, които са заседнали крепко в най-лошото от ХХ в.

Това, което здравият разсъдък подвеждаше рационалните хора да се надяват е, че тази нападателна мощ, съсредоточена в днешния Кремъл, ще се ограничи до местна инвазия в Донбас .

 Отломки от неидентифициран обект след детонация в Киев, Украйна, 24 февруари 2022 година

Това, което виждаме през днешния ден от пет часа сутринта от екипи на място и от данните, които идват от Украйна си е пълномащабна инвазия на Украйна от три страни.

Абсолютно несъмнено е, че огромните Украйнски градове, като стартираме от столицата, са бомбардирани .

Пълномащабна международна война е невъзможна заради разрушителната мощ, която имат петте нуклеарни сили. Всички се надяваме това да е по този начин. В свят, в който има играчи, които се държат доста ирационално от позиция на салдото риск-цена , неприятното стичане на събитията, което би могло да настъпи като верижна реакция не можем да бъдем сигурни в нищо.

Моля се този спор да не прерасне в международен нуклеарен. Това не наподобява най-вероятното нещо, само че обстановката е доста рискова. “

Чуйте диалога в звуковия файл.

Снимки: БГНЕС
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР