Министрите в проектокабинета на Има такъв народ ще бъдат обявени

...
Министрите в проектокабинета на Има такъв народ ще бъдат обявени
Коментари Харесай

Денят след мандата: Ще има ли скоро правителство, оглавено от Пламен Николов?

Министрите в проектокабинета на " ИТН " ще бъдат оповестени пред депутатите. Не е ясно и дали измежду тях има членове на служебното държавно управление.

След като през вчерашния ден номинираният за министър председател Пламен Николов взе проучвателния мандат, се чака най-късно до петък идната седмица партията на Слави Трифонов да съобщи подготвена ли е с персоналния състав и структурата на кабинета.

Междувременно не престават диалозите за поддръжка на бъдещата власт с останалите парламентарни сили без ГЕРБ-СДС.

Все още не е ясно дали „ ИТН “ разполагат с задоволително на брой и мощни като биографии имена за постове в изпълнителната власт. Най-вероятно министри от служебния кабинет и от другите партии обаче няма да има.

В деня след изборите Слави Трифонов показа един вид за министър председател и министри, само че след това го отдръпна след остри реакции от доста страни.

Председателят на парламентарната група на Има Такъв Народ Тошко Йорданов разгласи, че при представянето на новия кабинет ще работят по процедура и ще предложат конструкция.

Йорданов прикани партиите на митинга да покажат отношението си към новото държавно управление в пленарната зала.

„ Ние нямаме съдружно съглашение, ние имаме обща визия и всички твърдяха до оня ден, че това е най-важното. Хайде да си съблюдаваме думите. Какво ще се случи, то ще стане пред очите на всички “, разяснява той.

Гласовете, на които разчита Има Такъв Народ при гласуването, са най-малко от няколко партии.

„ По-логично е гласовете да дойдат от Българска социалистическа партия. Другите две партии, за които се твърди, че са на митинга - се надявам най-малко едната да си застане зад думите и да гласоподава за целите, които дружно уточнихме “, сподели Йорданов.

Тази заран пред bTV от “Демократична България” и ИБГНИ желаеха имената на министрите да бъдат разисквани.

Все по-вероятно е да има постоянен кабинет, е мнението на водача на социалистите. Корнелия Нинова съобщи, че познава претендентът за министър председател от договарянията за съставяне на държавно управление.

Пред националното радио Йордан Цонев сподели, че ще пледира пред сътрудниците си- Движението да не носи отговорност за " този политически бълвоч " и че партията ще реши дали да поддържа проектокабинета, когато станат ясни и имената на министрите.

Разговорите за бъдещия кабинет не престават.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР