Министрите по въпросите на енергетиката от ЕС ще проведат извънредна

...
Министрите по въпросите на енергетиката от ЕС ще проведат извънредна
Коментари Харесай

Енергийните министри от ЕС ще обсъдят газовата криза на 2 май

Министрите по въпросите на енергетиката от Европейски Съюз ще проведат изключителна среща на 2 март, с цел да обсъдят доставките на съветски газ и заплащането в рубли. Това е декларирала през днешния ден в ефира на Полската телевизия министърът на климата и околната среда Анна Москва.

На 2 май ще бъде свикано незабавно съвещание на енергийните министри. Въпросът с покупките на съветски газ и заплащането в рубли ще е една от главните точки в дневния ред. Не имам вяра обособените страни да изразят безапелационна позиция, само че е допустимо да разберем повече. Дори в случай че една страна по-рано е заявила, че ще заплаща в рубли, то тя може да се откаже от това си решение, разяснява госпожа Москва.

" Газпром " заяви на 27 април, че стопира изцяло доставките на синьо гориво за българската " Булгаргаз " и полската енергийна компания ПГНиГ (PGNiG) поради това, че не са платили в рубли в открития период, напомня ТАСС.
Президентът на Русия Владимир Путин подреди на 23 март по този начин наречените " вражески страни " да заплащат за газа в рубли. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР