Министрите от служебния кабинет Янев предложиха за ратификация тристранно споразумение

...
Министрите от служебния кабинет Янев предложиха за ратификация тристранно споразумение
Коментари Харесай

Министрите решиха да дарим ваксини на РС Македония и да прекупим от Норвегия

Министрите от служебния кабинет " Янев " предложиха за ратификация тристранно съглашение за подаяние на ваксина против COVID-19, оповестиха от пресцентъра на Министерски съвет след съвещанието.

Министерският съвет одобри Решение за предложение до Народното събрание за одобрение на Тристранно съглашение за подаяние от и сред Република България и Република Северна Македония и Pfizer Inc. и BioNTech Manufacturing GmbH по отношение на ръководството и координацията на дарението на ваксина против COVID-19, създадена от Pfizer Inc. и BioNTech Manufacturing GmbH и на Споразумение за подаяние сред Република България и Република Северна Македония.

Споразуменията плануват подаяние на 51 480 дози от имунизацията на Comimaty . В горепосочените съглашения е планувано всички разноски за доставката да бъдат поети от Република Северна Македония .

На същото съвещание бе препоръчано Народното събрание да ратифицира Споразумение за препродажба на ваксини от и сред Република България и Кралство Норвегия по отношение на препродажба на дози ваксини на Moderna Switzerland GMBH против COVID-19 . Споразумението планува препродажба на 100 000 дози от имунизацията Spikevax. В горепосоченото съглашение е планувано всички разноски за доставката да бъдат поети от Кралство Норвегия.

Споразумението беше подписано от Република България и от Кралство Норвегия на 19.08.2021 година въз основа на Решение на Министерския съвет № 614 от 18.08.2021 година

Правителството при също по този начин Решение за одобрение на план на Тристранно съглашение за подаяние на ваксини против COVID-19 сред Република България, Народна република Бангладеш и АстраЗенека, и план на Двустранно съглашение за подаяние на ваксини против COVID-19, създадени от АстраЗенека, сред Република България и Народна република Бангладеш, като основа за водене на договаряния. Проектите на съглашения плануват подаяние на 270 000 дози ваксина Vaxzevria. В горепосочените съглашения е планувано всички разноски за доставката да бъдат поети от Народна република Бангладеш.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР