Министрите от кабинета Борисов-3 са приели ежегодния отчет за състоянието

...
Министрите от кабинета Борисов-3 са приели ежегодния отчет за състоянието
Коментари Харесай

Незадаволително е използването на е-административни услуги

Министрите от кабинета " Борисов-3 " са приели годишния доклад за положението на осведомителните запаси и План за тяхното развиване . Това стана ясно от думите на ръководителя на Държавната организация за електронно ръководство Росен Желязков.

Отчетът ще бъде оповестен и на уеб страницата на организацията . Документът обрисува главните провокации в региона на е-управлението в кратковременен и в средносрочен проект.

Желязков уточни, че има дисбаланс сред даването на електронни услуги и напъните за създаване на е-управление . По думите му потреблението на електронните административни услуги е незадоволително.

От организацията показват, че нормативната база остава спънка за премахването на удостоверителните услуги на книжен притежател за жителите и за бизнеса. За отпадането на 12 удостоверения на хартия до края на 2017 година би трябвало да бъдат осъществени промени в 49 закона и 70 подзаконови нормативни акта.

През 2018 година следва стартирането на платформата за даване на електронни общински административни услуги като облачна услуга. По този метод ще се разширят опциите за електронен продан на известия сред документооборотните системи на административните органи.

Сред главните ограничения за 2018 година е и продължение работата по трансформиране на удостоверителните услуги във вътрешните електронни административни услуги.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР