Министрите на външните работи на Г-7 планират тази седмица спешна

...
Министрите на външните работи на Г-7 планират тази седмица спешна
Коментари Харесай

ТАСС: Външните министри на Г-7 се събират спешно заради Украйна

Министрите на външните работи на Г-7 възнамеряват тази седмица незабавна среща в Германия, съобщи ТАСС, базирайки се на японската агения Киодо.

Предполага се, че срещата ще се състои на Мюнхенската конференция по сигурността е че тематиката ѝ ще бъде Украйна.

Очаква се 35 държавни и държавни ръководители да вземат участие в конференцията, която ще се организира от петък до неделя в това число (18-20 февруари).

Съединени американски щати ще бъдат показани от вицепрезидентката Камала Харис и държавния секретар Антъни Блинкън..Германската делегация ще оглави канцлерът Олаф Шолц, а украинската - президентът Володимир Зеленски.

Западните водачи остават скептични, откакто Русия през вчерашния ден разгласи, че стартира да връща войските си от маневрите към Украйна по гарнизоните. Вашингнон, Лондон, НАТО обявиха, че чакат доказателства за същинско евакуиране.

Кремъл и съветското външно министерство неколкократно нарекоха " празни и неоснователни " изказванията, че Русия се готви да нахлуе в Украйна.

Вчера обаче Дмитрий Песков, прессекретар на съветския президент Владимир Путин, не изключи вероятността от провокации, които да оправдаят обвиняванията към Русия, че съставлява опасност.

Той предизвести, че опити за силово решение на рецесията в Ююгоизточна Украйна ще имат най-сериозни последици.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР