Министрите на външните работи на Европейския съюз (ЕС) одобриха четвърти

...
Министрите на външните работи на Европейския съюз (ЕС) одобриха четвърти
Коментари Харесай

ЕС одобри нов пакет санкции срещу Иран

Министрите на външните работи на Европейския съюз (ЕС) утвърдиха четвърти пакет от наказания против Иран. Това беше оповестено в туитър от шведското председателство на Европейски Съюз. Не е известно кой ще бъде обиден от глобите.

" Европейски Съюз изрично осъжда бруталното и непропорционално потребление на мощ от иранските управляващи против мирни протестиращи ", обявиха от дипломатическата задача.

Източници на Ройтерс оповестиха, че Европейски Съюз ще добави 37 позиции към листата си със наказания против Иран, съобщи БГНЕС. На 18 януари Европейският парламент одобри резолюция, в която приканва Европейски Съюз да добави Корпуса на гвардейците на ислямската гражданска война към листата на терористичните организации. В отговор иранските управляващи могат да признаят армиите на Европейски Съюз за терористични организации.

Днес ръководителят на външната политика на Люксембург Жан Аселборн съобщи, че Европейски Съюз няма да може да включи Корпуса в листата на терористичните организации, до момента в който най-малко един съд в Европа не признае, че организацията е направила нахлуване на територията на Съюза.

През септември 2022 година в Иран избухнаха всеобщи митинги поради гибелта на 22-годишната Махса Амини. Тя бе арестувана от полицията за битка с корупцията, тъй като хипотетично не е носила вярно хиджаба си. Иранските сили за сигурност настояват, че момичето е изпаднало в безсъзнание от сърдечен удар. Роднините ѝ считат, че тя е умряла след побой.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР