Министрите на транспорта в ЕС заявиха в понеделник, че предложението

...
Министрите на транспорта в ЕС заявиха в понеделник, че предложението
Коментари Харесай

ЕС не е готов да се откаже от смяната на лятно и зимно време

Министрите на превоза в Европейски Съюз обявиха в понеделник, че предлагането на Еврокомисията за унищожаване на лятното и зимното време през 2019 година не е реалистично и че различията остават за това по какъв начин да се приложи тази концепция.
Министрите акцентираха провокациите, свързани с използването на предлагането, което ще докара до края на годишния обред за пренасяне на стрелките на часовниците напролет и през есента.
" Ако се стремим да създадем това през 2019 година, както допуска Комисията, това няма да бъде подкрепено от болшинството от държавите-членки ", сподели австрийският министър на превоза Норберт Хофер при започване на неофициалната среща на сътрудниците му от Европейски Съюз в Грац.
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, чийто мандат ще завърши идната пролет, разгласи предлагането през август.
Планът, обсъждан като опит за демонстриране на Комисията, че е в положение да реагира на паниките на жителите, пристигна след онлайн консултация, която докара до към 4,6 милиона отговора.
Но предлагането може да докара до затруднения в случай че прилежащи страни създадат друг избор на какво време „ да заковат “ часовниците си – на зимно или на лятно. " Трябва да внимаваме и да не се свършим с неразбория от часови зони " в цяла Европа, сподели Хофер в понеделник.
Хофер сподели, че Австрия е предложила 2021 година като начална дата за смяната, което било посрещнато с " необятно единодушие ". Комисарят по превоза Виолета Булк съобщи, че се надява държавите-членки да реализират обща позиция преди формалната среща на министрите на превоза, планувана за началото на декември.
Хофер сподели, че макар че множеството държави-членки са постигнали единодушие по отношение на правилото за преустановяване на практиката и че Австрия би желала да го направи " допустимо най-скоро ", 2019 ще бъде прекомерно амбициозно като краен период.
" В някои области ще е нужна техническа подготовка... да вземем за пример авиационната промишленост ни споделя, че се нуждаят от най-малко 18 месеца за подготовка ", сподели Хофер, като по-късно изясни, че това се дължи на вероятното влияние на измененията в часовата зона върху слотовете за кацане на самолетни компании, които към този момент са контрактувани.
Той сподели, че в компютърния бизнес също ще е належащо време, с цел да обновяват операционните системи. Докато няколко министри показаха възторг за преустановяване на практиката, други показаха по-предпазливо внимание.
" Нуждаем се от изчерпателен публичен спор за това... към момента не сме имали такова нещо, тъй че се нуждаем от повече време, с цел да получим датската позиция по въпроса ", сподели министърът на превоза на Дания Оле Бирк Олесен.
Хофер сподели, че по време на срещата три страни са изразили песимизъм по въпроса: Полша, Швеция и Англия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР