Министрите на правосъдието Цецка Цачева Цецка Цачева Данговска е министър

...
Министрите на правосъдието Цецка Цачева Цецка Цачева Данговска е министър
Коментари Харесай

България представи в ЕП приоритетите си като председател в областта на правосъдието и вътрешните работи

Министрите на правораздаването Цецка Цачева Цецка Цачева Данговска е министър на правораздаването. Родена е на 24 май... към профила и на вътрешните работи Валентин Радев Валентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи. Роден е на 6... към профила показаха през днешния ден целите на България като ръководител на Съвета на Европейски Съюз пред евродепутатите от комисията по цивилен права, правораздаване и вътрешен ред.

Програмата ни е интензивна, провокациите не са малко, означи Цачева. Наясно сме с отговорността, която носим и имаме вяра, че можем да допринесем за намирането на решения, добави Радев. Евродепутатите зададоха голям брой въпроси, измежду които бяха тематиките за измененията в регламента от Дъблин, приемането на Истанбулската спогодба, разселването на мигрантите, отбраната на малцинствата, метода по предлагането на Европейската комисия против Полша. Поставени бяха и въпроси за битката с подправянето на километропоказателите на колите, както и за корупцията измежду българските граничари, митничари и служители на реда.

В последвалите отговори министър Радев уточни, че дъблинският правилник е приоритет за българското председателство. Каквото зависи от председателството, ще бъде направено. Ще работим за общ метод за разселването, добави той. Информацията е най-голямото благосъстояние в битката с тероризма и престъпността, съобщи министърът. Радев предложи на евродепутатите по въпроса с корупцията по границите да потърсят мнението и усещанията на европейските представители, изпратени на браздата у нас.
Министърът на вътрешните работи дефинира подправянето на километражите като част от проведената престъпност. Може би не е най-важният проблем, само че съществува, разяснява той.

Министър Цачева съобщи, че жителите на Европейски Съюз чакат европейската прокуратура да проработи допустимо най-бързо, тъй като ще работи против прането на пари - главен проблем в битката с тероризма и проведената престъпност. Тя добави, че България ще ратифицира Истанбулската спогодба, а националния спор по този въпрос сложи в границите на свободата на словото. Цачева изрази упованието конвенцията незабавно да бъде разисквана в Народното събрание и означи, че до момента ратификацията е приключила в 17 от страните в Европейски Съюз. По въпроса с Полша тя настоя да бъде изслушано обяснението на Варшава.

Пред публицисти по-късно министър Цачева изрази задоволство от чуването. Не усетих отрицателно отношение, всички желаеме съответни решения в полза на жителите на Европейски Съюз, добави тя. Изненада ме, че имаше доста съответни въпроси, разяснява министър Радев. Евродепутатите доста добре са видели и разбрали нашите цели - те са общи за Европейски Съюз. Според мен всички бяха доброжелателни, добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР