Министрите на правосъдието на страните от Г-7 се споразумяха да

...
Министрите на правосъдието на страните от Г-7 се споразумяха да
Коментари Харесай

Г-7 създава мрежа за координация на разследванията на военни престъпления в Украйна

Министрите на правораздаването на страните от Г-7 се споразумяха да основат мрежа, която да координира следствия на военни закононарушения в Украйна, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция

" Съдебното изследване на жестокостите, осъществени в Украйна, ще отнеме години, евентуално даже десетилетия. Ние обаче ще сме добре готови и ще (преследваме задачата си) колкото е належащо ", сподели немският правосъден министър Марко Бушман.

Страните от Г-7 ще подсигуряват да има централен народен пункт за контакти във всяка страна за наказателно гонене на интернационалните закононарушения, обявиха правосъдните министри в взаимна декларация след срещата си в Берлин, на която също по този начин участваха специфични прокурори от Международния углавен съд, генералният прокурор на Германия Петер Франк и украинският министър на правораздаването Денис Малюска.

Бушман сподели пред кореспонденти, че по този метод ще се подсигурява, че сред страните и интернационалните организации може да се споделя информация за доказателства и правни условия.

Той приветства днешната среща като първата по рода си в историята на Г-7.

По-рано Бушман е похвалил водещата роля на Германия в преследването на военни закононарушения в други страни. Съгласно правилото на универсалната юрисдикция Берлин призна за отговорни двама някогашни чиновници на сирийското разузнаване по знаково дело против подкрепяни от държавните управляващи изтезания в Сирия.

Арест в Херсон за подкрепяне на съветски войски

Украинските управляващи пък оповестиха, че са задържали заместник-ръководител на градския съвет на Херсон по съмнение в подкрепяне на съветските войски.

От прокуратурата споделиха, че служителят, чието име не беше обявено, е сътрудничел на съветските окупационни сили, завладяли града през март. Той е в ареста, само че може да внесе гаранция, съобщи прокуратурата. Ако бъде съден и приет за отговорен, служителят може да получи до 12 години затвор.

По информация на в. " Украинска истина " става дума за заместник-кмета Володимир Пепел.

На 11 ноември Украйна разгласи, че нейните сили са освободили Херсон, откакто съветските войски се изтеглиха от града.

Украинските управляващи се сблъскват с компликации да възстановят реда в Херсон, който продължава да бъде обстрелван от съветските войски. Десетки хиляди хора са избягали от града, няма електричество и съществени битови услуги, а силите за сигурност търсят възможни колаборационисти и съветски бойци под прикритие.

Вашингтон ще даде 53 милиона $ на Киев за транспорт на електрическа енергия

Съединени американски щати оповестиха, че ще дават 53 милиона $ помощ на Украйна за покупката на мрежово съоръжение за транспорт на електрическа енергия, съобщи Ройтерс. Така Вашингтон ще помогне на Киев да се бори с съветските офанзиви, ориентирани против енергийната инфраструктура на страната, оставили милиони украинци на мрачно и без отопление.

" Това съоръжение ще бъде доставено бързо на Украйна на правилото на дейности при изключителна обстановка, с цел да помогне на украинците да устоят през зимата ", се показва в официално съобщение на Държавния департамент. Пакетът ще включва разпределителни трансформатори, електрически прекъсвачи, ограничители на пренапрежения и друго съоръжение.

Русия организира солидни офанзиви против инфраструктурата за транспорт на електрическа енергия и отопление почти всяка седмица от октомври. Те са окачествени от Киев и съдружниците му като преднамерена акция за причиняване на вреди на цивилното население или военно закононарушение.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР