Министрите на отбраната на съюзниците на Украйна ще се срещнат

...
Министрите на отбраната на съюзниците на Украйна ще се срещнат
Коментари Харесай

Министрите на отбраната на съюзниците на Украйна се срещат в Рамщайн

Министрите на защитата на съдружниците на Украйна ще се срещнат по-късно през днешния ден в американската военна база " Рамщайн " в Германия. Основна тематика в срещата на контактната група ще бъде военната поддръжка за Киев. В навечерието на срещата генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг посети Украйна.

Украйна се надява на днешната среща да успее да контракти приемането на в допълнение съоръжение за противовъздушна защита, бойни самолети, бронирани транспортни средства, тежки артилерийски снаряди и съоръжение за електронна война от сътрудниците.

Вчерашната аудиенция на генералния секретар на НАТО се възприема като поддръжка в навечерието на от дълго време подготвяната контраатака на украинската войска. Украинският президент Володимир Зеленски изиска от Йенс Столтенберг да убеди държавите-членки да дават оръжия с огромен обхват на Киев, с цел да се опълчи на нашествието на Русия.

Зеленски съобщи също, че е време НАТО да вземе политическо решение да предложения Украйна да се причисли към военния алианс. " Бъдещето на Украйна е в НАТО " - съобщи от своя страна генералният секретар на Алианса и увери, че участието на Украйна в НАТО ще бъде разисквано на срещата на върха през юли във Вилнюс.

Той даде обещание военната поддръжка за страната да продължи, като сподели, че до момента съдружниците от НАТО са обучили десетки хиляди украински военнослужещи, изпратили са военна помощ на Киев за 150 милиарда евро, от които 65 милиарда са за доставки на оръжие.
В коментар за визитата на Столтенберг в Киев представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че предотвратяването на присъединението на Украйна към НАТО " остава една от задачите на специфичната военна интервенция ".
Песков уточни, че в тази връзка Кремъл не може да даде оценка на вероятностите за влизане на Украйна в пакта.
Източник БНР

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР