Министрите на културата проф. Велислав Минеков и на икономиката Кирил

...
Министрите на културата проф. Велислав Минеков и на икономиката Кирил
Коментари Харесай

Двама министри търсят инвестиции за Музея за съвременно изкуство

Министрите на културата проф. Велислав Минеков и на стопанската система Кирил Петков са посетили през днешния ден (23 юли) Софийски боеприпас – Музей за модерно изкуство. Двамата са разискали опциите за евентуално меценатство и вложения в арт пространството.

Сред концепциите, към които двамата министри са се обединили, е едната част от музея да стане самобитен хъб за млади художници и културно предприемачество, където те да вършат авторски изложения и да имат опция да продават творбите си. Другата част ще бъде  оживено средище за млади гении, където те да могат да се събират и обменят хрумвания, да се образоват, да дискутират и творят.

Министър Минеков е декларирал, че ще направи всичко допустимо Министерството на културата да отпусне стипендии посредством Национален фонд „ Култура “ за подкрепяне на млади актьори. От своя страна икономическият министър Кирил Петков е заречен, че ще обезпечи нужните средства за довършването на постройката на Софийски боеприпас – Музей за модерно изкуство и за превръщането й в съвременен и привлекателен център, който да генерира бизнес от културата.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР