Министрите на енергетиката на страните от Европейския съюз се събират

...
Министрите на енергетиката на страните от Европейския съюз се събират
Коментари Харесай

Министрите на енергетиката на ЕС търсят решение на високите енергийни цени

Министрите на енергетиката на страните от Европейския съюз се събират през днешния ден на изключително съвещание в Брюксел, с цел да обсъдят ограничения против високите цени на газа и електрическата енергия.

Очаква се те да прегледат предложенията на Европейската комисия за ограничаване на потреблението на ток, както и пренасочване на свръхпечалбите на енергийните сдружения към най-уязвимите семейства и бизнеса.

Министрите ще обсъдят и саботажа на газопроводите Северен поток 1 и 2. 15 страни от Европейски Съюз, измежду които и България, желаеха тази седмица налагането на таван на цената на газа, който страните внасят освен от Русия, само че и от всички останали страни, предаде БНТ. 

Европейската комисия към този момент предлага таван единствено на съветския газ. С останалите снабдители Брюксел желае да договаря за по-ниски цени и едвам когато няма единодушие да постанова таван на цените.

Според европейския комисар по въпросите на енергетиката Кадри Симсон Европейски Съюз е подготвен да наложи обособен таван на газа, употребен за произвеждане на електричество.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР