Министрите Ивайло Московски, Николай Нанков и Валентин Радев подадоха оставки,

...
Министрите Ивайло Московски, Николай Нанков и Валентин Радев подадоха оставки,
Коментари Харесай

Официално: Московски, Нанков и Радев подадоха оставки

Министрите Ивайло Московски, Николай Нанков и Валентин Радев подадоха оставки, откакто по-рано през днешния ден (31 август) министър председателят Бойко Борисов им ги изиска поради трагичния случай край Своге, в който починаха 17 души.

" Искаме правдивост. Съдействаме, с цел да може следствието да завърши. Да се раздаде справедливостта на база отговорностите. Още в неделя декларирахме, че имаме отговорност. Ние разясняваме нашата отговорност и това е повода да сме пред вас ", разгласи районният министър Николай Нанков на брифинг в Министерски съвет.

" Мотиви за оставките не са писали. Ние сме разговаряли с премиера за това. Носим политическа отговорност. Ние сме организирали работата ролята, че да не се случва. Ние сме лицата на министерството и подаваме оставка. Така се прави. ГЕРБ го прави. Трима министри даваме оставка. Вероятно ще се върнем в Народното събрание. Ще го обмислим ", разгласи вътрешният министър Валентин Радев.



Московски не участва на конференцията. Бе оповестено, че той е в болничен. Премиерът Борисов също не бе на брифинга.

" Към никого няма да има нито протекция, нито прошка. Много ясно са отрегулирани всички процеси в страната, състезания, строителен контрол, приемателни комисии, където всеки се подписва и си носи своята отговорност, и всяко длъжностно лице, което не си е свършило работата, ще бъде подведено и под правосъдна отговорност , и ще му бъде поискана и политическа отговорност . Както постоянно, в никакъв случай, никого не сме пожалили. Дотам, докъдето е виновността, до такава степен ще се носи отговорността ", съобщи министър председателят по-рано тази седмица.

Това не са първите оставки в кабинета " Борисов 3 ". Първи си потегли здравният министър проф. Николай Петров след информации за спор на ползи при публични поръчки във ВМА.

Преди няколко месеца оставка подаде и министър Теменужка Петкова поради договорката за ЧЕЗ и познанството ѝ със собственичката на фирмата-купувач - Гинка Върбакова. Впоследствие обаче Петкова остана на поста си. След това оставка Борисов изиска и на министъра на труда и обществената политика Бисер Петков. Той я подаде, само че майките на деца с увреждания излязоха на митинг в негова отбрана и Петков остана на министерския пост.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР