Министри се хванаха за гушите за COVID-19. Здравният министър д-р

...
Министри се хванаха за гушите за COVID-19. Здравният министър д-р
Коментари Харесай

Здравният министър: COVID-19 е! Онлайн обучение за гимназиите, но солени глоби за родителите

Министри се хванаха за гушите за COVID-19.
Здравният министър доктор Костадин Ангелов прати гимназиите в онлайн образование, а просветителният му сътрудник писа механизъм по какъв начин учебните заведения да се оправят с пандемията.
Часовата разлика сред двете разпореждания беше по-малко от 8 часа.
След края на работното време на администрацията от здравното министерство

пуснаха мощно спорна заповед.

Според нея от 29 октомври, за 14 дни (т.е. до 12 ноември), с издадена през днешния ден Заповед № РД-01-626/27.10.2020 година здравният министър вкарва следните противоепидемични ограничения на територията на Р България:

Преустановяват се присъствените образователни занятия за учениците в гимназиален стадий на образование; Преустановява се присъственият образователен развой във висшите образователни заведения; Преустановяват се груповите извънкласни действия и занимания в присъствена среда, както и присъствените занятия в езикови центрове, просветителни центрове, занимални и други, проведени от юридически и физически лица. Изключение се позволява за дейностите по ползи и занималните за възпитаници в начален и прогимназиален стадий на обучение.

Тази наредба обрича хиляди български родители, които при започване на годината изгърмяха всички платени и неплатени отпуски, с цел да оказват помощ на децата си в онлайн образованието.

Законът за отбрана на детето планува строги санкции за родители, които оставят децата си без контрол.

Социалните могат умерено да пълнят бюджета на Бойко Борисов със солени санкции за родители, тъй като са отишли на работа, с цел да не умрат децата им от апетит.

От 29 октомври всеки родител, който остави детето си единствено у дома е застрашен от солена санкция. По закона на детето са планувани строги наказания за това.

Мерките за обществено подкрепяне са жълти стотинки на фона на задаващата се зима, инфлация и скок на цените на парното и тока. Според синдикатите издръжката на член на фамилията месечно гони хилядарка.

Правителството на Бойко Борисов не одобри повече от половин година съответни ограничения за обезщетения на родителите.

Заповедта на здравния министър изхвърля предписанията от началото на дни на просветния министър по какъв начин учебните заведения да работят в изискванията на пандемията.
Последните бяха рационално преценени съгласно настоящото сега законодателство.

Освен това здравният министър вкарва строги рестрикции, само че пуска аудитория на тенис шампионат в София.
Преустановяват се присъствените занимания в центровете за поддръжка на личностното развиване.

Туризмът още веднъж във фризера

Преустановява се организирането на екскурзии и групови визити на туристически обекти; На всички пазари, борси и базари навън и закрито се основава организация за еднопосочно придвижване и обезпечаване на отдалеченост от 1,5 м. сред посетителите. Работещите и посетителите са длъжни да носят защитна маска за лице.

Провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, изложби и други публични мероприятия в присъствена форма се позволява при присъединяване на не повече от 30 души; Допуска се провеждането на културни и развлекателни мероприятия (театри, кина, театрални прояви, концерти, занятия от танцовото, креативното и музикално изкуство) при претовареност на местата до 30 %;
Колективните и самостоятелни спортни мероприятия с подготвителен и спортен темперамент на закрито и намерено се организират без аудитория.

Изключение се позволява за интернационалния шампионат по тенис Sofia Open 2020,

като настаняването на феновете е минимум през две седалки; Преустановяват се визитите в нощни заведения, пиано-барове, нощен питейни заведения, клубове и други сходни нощни заведения за развлечения на закрито. Заведенията за хранене и развлечения (ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе-сладкарници и питейни заведения, като се изключи нощните заведения) би трябвало да обезпечат отдалеченост от 1,5 м. сред облегалките на най-близко разположените столове от две прилежащи маси.

Не се позволяват повече от 6 души на маса. Собствениците и шефове на обекти с публично предопределение, търговски, административни и други обекти, предоставящи услуги на жителите, би трябвало да основат организация, тъй че да не се позволяват повече от 1 човек на 3 кв. м. в съответния обект;

Със същата заповед се показва, че преустановяването на плановия банкет в областите в алената и оранжева зона не се отнася и за дейностите по рехабилитация, дълготрайно лекуване и психиатрична помощ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР