Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 излезе

...
Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 излезе
Коментари Харесай

Министър Павлова: Някои използват свободата в интернет като оръжие за лъжи и манипулации


Министерството за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 излезе с позиция във връзка подправени вести, популяризирани в последните дни по адрес на министър Лиляна Павлова и уронващи престижа на институцията, която съставлява.

В последните три дни министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова е жертва на изфабрикувани по неин адрес поредност от подправени вести с цитати, които не е изричала, и от събития и места, на които не е участвала, декларират от министерството. От няколко дни в интернет пространството се популяризира и безусловно фиктивен материал, който приписва на министър Лиляна Павлова изявлението " Работят в чужбина, тъй като са алчни, заплатите в България не са неприятни! ", допълват те.

В известието се показва, че изявленията се тиражират от група уеб сайтове с неразбираема благосъстоятелност, без никаква фактология и конкретика. Всички изяви и изявления на министър Лиляна Павлова са обществени, в оптималната степен обявени и отразявани посредством прессъобщения, посредством уеб страниците на министерството, на председателството и в обществените мрежи, акцентират от министерството.

" Никога не съм и не бих направила такова омерзително изявление, още по-малко по адрес на мои сънародници ", декларира самата Павлова, представена в известието. Знам, че житейският избор на всеки един от българите да изоставен страната в името на по-доброто бъдеще на децата им е сложен и е заслужен за почитание, историята на всеки един от тези българи е низ от премеждия и сложни решения, добавя министърът.

Убедена съм, че всеки един от тях заслужава положително възнаграждение, сигурност и почитание, където и да се намира по света, по тази причина и ежедневните ми старания са ориентирани към това да подобрим изискванията на живот, труд и възнаграждение в нашата страна, да премахнем двойните стандарти, да създадем мир и успокоение в нашите граници, да имаме правата и самочувствието на европейци на всички места по света, отбелязва Павлова. Искам българите да остават в родината си, а тези на открито - да се завръщат вкъщи. Искам несъмнено бъдеще за децата ни, добавя тя.

Министърът разяснява, че за жалост някои употребяват свободата в интернет като оръжие за неистини и операции, безконтролно и злонамерено. За благополучие обаче свободата в интернет ни дава и опция да се защитим, да отхвърляме да сме жертви и да разобличаваме лъжите, показва Павлова.

Давам си сметка, че на читателите от време на време е мъчно да разграничат истината от добре манипулираното подстрекателство, отбелязва тя и цитира данни, съгласно които 80 на 100 от хората са загрижени, че не могат да разграничават подправените от правилните вести. И това е болест, за която Европа и светът се пробват да намерят лек, до тогава единствено в случай че спрем да им имаме вяра и да ги разпространяваме, единствено в случай че се научим да ги разпознаваме, може да се борим с тях, показва Лиляна Павлова.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР