Министерството на земеделието, Министерството на труда и социалната политика и

...
Министерството на земеделието, Министерството на труда и социалната политика и
Коментари Харесай

МЗм, МТСП и АСП ще работят съвместно за осигуряване на дърва за огрев на населението

Министерството на земеделието, Министерството на труда и обществената политика и Агенцията за обществено подкрепяне ще работят взаимно за обезпечаване на дърва за огрев на популацията. Това е съществена цел на подписаното съглашение сред министрите на земеделието Явор Гечев, на труда и обществената политика Лазар Лазаров и Румяна Петкова, изпълнителен шеф на АСП.

„ Гарантирането на дърва за огрев на популацията е ангажимент, по който аз и екипът ми работим от първия ден на встъпването ни в служба. И подписването на този документ е поредна стъпка, доказваща, че дейностите в тази посока са поредни и ще изпълняваме поетите задължения “, уточни министър Гечев. Той напомни, че самичък в първите дни е сложил фокус върху тематиката, тъй като в този момент е моментът, в който е належащо да се подхващат дейности, с цел да няма хора на студено през зимата.

Аграрният министър посочи, че интензивно се търсят и решения за проблемите с добива на дървесина. По думите му има известни забавяния, само че се поставят старания за наваксването им. Продължават диалозите с Министерството на правораздаването по концепцията хора, лишени от независимост, да се бъдат включени в дърводобива.

Министър Лазаров от своя страна съобщи, че ще се работи в партньорство за снабдяването на правоимащите групи. Той добави, че уговорките, които са в компетенциите на институцията, ще се извършват навременно, с цел да се подсигурява отоплението на хората през идващите студени месеци.

По силата на спогодбата Министерството на труда и обществената политика посредством Агенцията за обществено подкрепяне би трябвало да дава от време на време на Министерството на земеделието информация за правоимащите лица, на които е издадена заповед от дирекциите „ Социално подкрепяне “ за разпределяне на целева помощ за отопление с твърдо гориво за отоплителен сезон 2022- 2023 г.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР