Министерството на земеделието изненадващо показа завидна щедрост, след като обяви,

...
Министерството на земеделието изненадващо показа завидна щедрост, след като обяви,
Коментари Харесай

Министерството на земеделието брои 400 бона за кулинарно шоу

Министерството на земеделието изненадващо сподели забележителна благотворителност, откакто разгласи, че се готви да даде 397 750 лв. без Данък добавена стойност за образуване на 11 двудневни семинара в страната. На всеки от тях ще се организира кулинарно шоу и лектори ще показват така наречен Стратегическия проект за земеделие за идващия програмен интервал в Европейски Съюз и " положителни практики " от актуалната европрограма за селата. Това видя Mediapool в петък в уеб страницата на Агенцията за публични поръчки.

В обявлението си ведомството на Десислава Танева даже е показало планирана стойност на поръчката - половин милион лв. без Данък добавена стойност, само че след отваряне на ценовите предложения на 7 октомври е останало единствено едно годно ценово предложение за 397 750 лв. без Данък добавена стойност.

Кулинарно шоу, брандирани шатри и дегустация

Единствената призната ценова оферта се оказва на " Ивент дизайн " с шеф Мария Иванова Арсова. От приложената хонорарна сметка към нея излиза наяве, че най-вече пари - 123 750 лв. без Данък добавена стойност ще отидат за опъването на 33 брандирани шатри и щандове. Във всеки град ще има по 3 такива.

Провеждането на 11 кулинарни шоу стратегии ще коства 60 500 лв. без Данък добавена стойност, при единична цена 5500 лв. без Данък добавена стойност. Отделно към него се плануват други 49 500 лв. без Данък добавена стойност за 11 дегустации (по една във всеки град). Единичната цена за дегустация се прави оценка на 4500 лева без Данък добавена стойност.

Озвучаването и сцената на 11-те семинара ще излезе 38 500 лв. без Данък добавена стойност, а също толкоз ще излезе и изработването на " видеовизитка ". Други 34 100 лева се плануват за медийна акция и отразяване.

33-ма лектори ще бъдат ангажирани за семинарите и ще просвещават земеделците за новите евросхеми във времето от 2021 до 2027 година. Единичната цена за преподавател е 800 лева без Данък добавена стойност.

Други 16 000 лева без Данък добавена стойност ще отидат за брандирани чаши, чинии и даже салфетки. По 5500 лв. без Данък добавена стойност ще бъдат обезпечени за настаняване и превоз.

Предвижда се 11-те двудневни събития да се проведат в София, Пловдив, Варна, Бургас, Монтана, Стара Загора, Велико Търново, Сливен, Смолян, Пазарджик и Русе. Средствата са от перото " техническа помощ " на Програмата за развиване на селата.

Реклама и на документ, който още се написа

От обявлението излиза наяве, че по време на семинарите ще се показва така наречен Стратегически проект на България за използването на за бъдещата обща селскостопанска политика 2021-2027. Любопитен подробност е, че поръчката за рекламирането му е пусната още преди той да е подготвен и да е утвърден от Брюксел. Реално, работната група за него има единствено две събирания досега.

Документът е основен, тъй като в него България би трябвало да заложи задачите за използването на тактиката от Европейска комисия - " От фермата до трапезата ". Трябва да се фиксират цели за понижаване на използването на пестициди, за разгръщане на площите с биоземеделие, за лансиране на нови " зелени дотации " щадящи природата, а също и да се вкарат практики за понижаване на разхищението на храни и въвеждането на по-високи стандарти по принцип за питателните артикули.

Ако България не реализира заложените по години цели, Европейска комисия ще замразява краткотрайно евросредства до коригирането на страната.

Кой се състезава, кой остана

От обществената информация на уеб страницата на Агенцията за публични поръчки излиза наяве, че единствено две компании са подали предложения по търга. Това са Ейч Ди Ченъл ООД и Ивент Дизайн ООД. За годна е оценена офертата единствено на последната. Предстои Министерство на земеделието да подписа контракт.

Проверка в Търговския указател демонстрира, че " Ивент Дизайн " е благосъстоятелност на Любош Скупник и Мария Иванова Арсова. На уеб страницата си сдружението показва, че е българска компания за събитиен мениджмънт със солидна известност на благонадежден и желан сътрудник на голям брой български държавни институции и организации от неправителствения бранш, интернационалните организации и частни компании.

Като клиенти са посочени Прокуратура на Република България, Министерство на правораздаването, Министерство на здравеопазването с стратегия за предварителна защита HIV и СПИН., както и Представителство на Европейска комисия в България, Министерство на вътрешните работи, Министерство на земеделието, Министерския съвет и други

Мария Арсова показва, че има магистърска степен по всеобщи връзки от Софийския университет и диплом за приблизително обучение от Националната гимназия по антични езици и култури.

Професионалният ѝ път включва позиции, измежду които управител " Връзки с обществеността и реклама " на българския народен транспортьор България Еър, началник на отдела за връзки с обществеността на Министерство на стопанската система, управител " Връзки с обществеността " на Актавис (по това време Балканфарма) и хоноруван учител по на практика аспекти на теорията на маркетинга в Университета за национално и международно стопанство в София.

Съдружникът ѝ Скупник има чешко и италианско поданство, както и магистърска степен по Бизнес администрация от Пражкия стопански университет. Завършил е и Програмата по бизнес администрация и развиване на Университета в Ланкастър, Англия, написа още на уеб страницата на сдружението.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР