Министерството на земеделието и храните (МЗХ) направи проверка на изграждането

...
Министерството на земеделието и храните (МЗХ) направи проверка на изграждането
Коментари Харесай

И МЗХ не откри нарушение при изграждането на 111-метровия пилон на Рожен

Министерството на земеделието и храните (МЗХ) направи инспекция на построяването на 111-метровия стълб с българския трикольор на Рожен. Министерството не откри нарушавания.

В новините през вчерашния ден ви разказахме за недоволството в обществените мрежи, което предизвика въпроса строи ли се по разпоредбите.

Проверките на институциите след неодобрение в обществените мрежи демонстрираха, че няма нарушавания

По данни на Министерство на земеделието и храните е издадено позволение за краткотрайно прилагане на близо 200 кв. м земеделска земя за неземеделски потребности. Строи се на частен терен. Предоставена е и скица за слагане на краткотраен обект, като това е в съгласие с екоинспекцията в Смолян.

Проверка на екоинспекцията откри, че теренът не попада в предпазените територии съгласно Закона за предпазените територии и Закона за биологичното многообразие. 

Необходими са още 140 000 лева за довеждане докрай на плана

Разрешението за градеж е издадено от основния проектант на общината, която съгласно Министерството на земеделието би трябвало да следи дали планът дава отговор на условията за сигурност. Контролът по построяването е от компетенцията на Община Смолян, която би следвало да удостовери, че планът дава отговор на условията за сигурност.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР