Министерството на земеделието и храните и Държавните горски предприятия работят,

...
Министерството на земеделието и храните и Държавните горски предприятия работят,
Коментари Харесай

Земеделското министерство: Няма очаквания за недостиг на дърва

Министерството на земеделието и храните и Държавните горски предприятия работят, с цел да подсигуряват непрекъснатото обезпечаване на дърва за огрев за локално население. Нужните количества дървесина се доставят навреме в складовете за предпазване и все още няма упования за дефицит на дърва. Това оповестиха от Министерството на земеделието и храните (МЗХГ).

Според настоящия сега правилник в Закона за горите едно домакинство има право да закупи до 10 пространствени куб. метра.

Тези ограничавания бяха въведени при започване на тази година с решение на 48-ото Народно заседание . Новите правила за даване на количествата дърва за огрев на локалното население водят до неодобрение измежду хората от разнообразни райони.

Обезпечаването на семействата с желаните количества дървесина би могло да се реализира със законодателна самодейност за смяна в разпоредбите за даването й.

Експертите от Министерството на земеделието смятат, че промени в регламента са нужни, с което би се подсигурило безпроблемното облекчаване на локалното население с дърва за огрев. 

Министърът на земеделието Кирил Вътев организира среща с шефовете на 6-е Държавни горски предприятия, като съществена тематика на диалозите бе точно снабдяването на локалното население с дърва . Ръководителите на предприятията обявиха цялостна подготвеност за даване на нужните количества дървесина на домакинствата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР