Министерството на земеделието и храните и Държавните горски предприятия работят,

...
Министерството на земеделието и храните и Държавните горски предприятия работят,
Коментари Харесай

Министерството на земеделието гарантира осигуряването на дърва за огрев

Министерството на земеделието и храните и Държавните горски предприятия работят, с цел да подсигуряват непрекъснатото обезпечаване на дърва за огрев за локално население. Нужните количества дървесина се доставят навреме в складовете за предпазване и все още няма упования за дефицит на дърва, оповестиха от министерството, представени от БГНЕС.

Според настоящия сега правилник в Закона за горите едно домакинство има право да закупи до 10 пространствени куб. метра. Тези ограничавания бяха въведени при започване на тази година с решение на 48-ото Народно заседание. Новите правила за даване на количествата дърва за огрев на локалното население водят до неодобрение измежду хората от разнообразни райони.

Обезпечаването на семействата с желаните количества дървесина би могло да се реализира със законодателна самодейност за смяна в разпоредбите за даването й. Експертите от Министерството на земеделието смятат, че промени в регламента са нужни, с което би се подсигурило безпроблемното облекчаване на локалното население с дърва за огрев.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР