Министерството на здравеопазването стартира от днес онлайн базирана система за

...
Министерството на здравеопазването стартира от днес онлайн базирана система за
Коментари Харесай

Чрез онлайн система здравното министерство търси доброволци за борбата с COVID-19


Министерството на здравеопазването започва от през днешния ден онлайн основана система за регистрация на доброволци, които да подкрепят лечебните заведения в битката с COVID-19.

Причините за създаване на тази система са многочислените запитвания от жители по отношение на опциите да поддържат медицинските експерти в напъните им за справяне с пандемията и потребността от спомагателен личен състав на първа линия против COVID-19, която изпитват лечебните заведения, оповестяват от министерството.

Всички жители, които желаят да се включат в помощ на лечебните заведения, могат да заявят своето желание да бъдат доброволци на интернет портала на Националната здравно-информационна система на адрес или на единния информативен портал.

Кандидатите за доброволци би трябвало да попълнят персоналните си данни и да посочат контакт за противоположна връзка, като могат да опишат добити умения и опит, в случай че имат такива в областта на опазването на здравето.

Доброволците имат опция сами да изберат лечебното заведение, в което биха желали да се включат на първа линия в битката с COVID-19.

Ако няма авансово посочена болница, ангажирана с лекуването на пациенти с коронавирусна зараза, районните здравни инспекции ще насочват доброволците към лечебните заведения, които изпитват най-остра потребност от личен състав.

Всички заявки ще се обработват напълно по електронен път, прецизират от министерството.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР