Министерството на здравеопазването ще се намеси в проблема с Белодробната

...
Министерството на здравеопазването ще се намеси в проблема с Белодробната
Коментари Харесай

МЗ ще се намеси, за да осигури лечение на белодробноболните във Варна

Министерството на опазването на здравето ще се намеси в казуса с Белодробната болница във Варна, доколкото би трябвало да обезпечи диагностика и лекуване за всички тези пациенти. Но Министерството няма по какъв начин да се намеси в работата на община Варна.

Това сподели пред публицисти през днешния ден началникът на кабинета на министъра на опазването на здравето доцент Момчил Мавров.

„ Пациентите ще бъдат пренасочени към други лечебни заведения, само че къде – сега няма по какъв начин да ви кажа “, уточни той.  

Доц. Мавров напомни, че болничното заведение е общинско лечебно заведение и Министерството на здравеопазването не е неин принципал.

„ Няма по какъв начин да знаем каква е политиката и какви са желанията на Община Варна във връзка с това лечебно заведение. Няма и механизъм, по който Министерство на здравеопазването може да даде финансова помощ на болничното заведение “, добави той.

Припомняме, че поради спрения ток в лечебното заведение и затвори пътя към стационара. Протестиращите упорстват да бъдат чути проблемите им, измежду които са отговорности към „ Енерго-про “ - Варна в размер на няколко десетки хиляди лв., неполучавани месеци наред трудови хонорари на личния състав и безполезен мениджмънт.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР