Министерството на здравеопазването се готви да наеме известни личности и

...
Министерството на здравеопазването се готви да наеме известни личности и
Коментари Харесай

Министерство на здравеопазването иска да пусне реклама с Николета, Гришо и Георги Господинов

Министерството на опазването на здравето се готви да наеме известни персони и инфлуенсъри за специфична реклама, разгласи заместник-министърът доцент доктор Михаил Околийски.

Тяхното присъединяване е мечтано за рекламната акция на безплатните прегледи. Така ведомството ще се опита да реши казуса с всеобщото пропускане на наложителните годишни профилактични прегледи с нетрадиционни способи.

„ Ще търсим инфлуенсъри. Преди малко гледах страхотната победа на Григор Димитров, мислим за него. Мислим за Георги Господинов, който е талант на съвремието ни. Мислим за тези, на които хората имат вяра “, съобщи експертът.

Сред спряганите имена, които ще бъдат поканени, са някогашната плеймейтка и модел Николета Лозанова, артистичното семейство Християна Пенева и Ивайло Драгиев от „ Айде БГ “, както и писателят Георги Блажев.

„ Никога не съм харесвала думата инфлуенсър, само че в случай че имат поради известни персони - на драго сърце. Винаги бих подкрепила такава идея, а когато става дума за здраве, дори не бих взела пари за това “, разяснява пред „ Телеграф “ Николета Лозанова.

Тази година в бюджета са заделени с 24% повече пари за профилактика на българите, като би трябвало да бъдат усвоени съвсем 500 млн. лв.. За тази цел ведомството се е захванало с огромна осведомителна акция. Например ще бъде разпространяван фактът, че е наличен огромен пакет от безвъзмездни здравни проучвания, които напълно ще бъдат поети от касата. „ Никой няма да даде и 1 лев от джоба си “, зарече се зам. здравният министър пред Българска национална телевизия. „ Или през Вайбър, или през здравното приложение на всеки ще му излиза нотификация, че следва обзор и ще може, без да върви при лекаря, да синхронизира часа си, с цел да се случи оптимално комфортно “, добави доцент Околийски.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР