Министерството на здравеопазването работи за облекчаване на процедурата за освидетелстване

...
Министерството на здравеопазването работи за облекчаване на процедурата за освидетелстване
Коментари Харесай

Облекчават процедурата за освидетелстване от ТЕЛК

Министерството на опазването на здравето работи за облекчение на процедурата за освидетелстване от ТЕЛК. Това заяви пред публицисти в Монтана служебният министър на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев, представен от Българска телеграфна агенция.

В момента се обновяват осведомителните масиви, като това е предоставено на компания „ Информационно обслужване “. Така периодите за освидетелстване ще се съкратят. Освен това ще се облекчи процедурата, като се даде опция експертните решения да се издават от завеждащи клиники и отделения. Така ще може да се избегне директната среща сред пациент и доктор и да се пресекат неприятни практики, посочи министърът.

Д-р Меджидиев посети държавната болница „ Д-р Стамен Илиев “ в Монтана и откри новозакупена съвременна инсталация за диагностика – цифров графичен рентгенов уред за отделението по пулмология и фтизиатрия.

По време на гала по откриването той заяви, че за апарата от бюджета на здравното министерство са отпуснати 360 000 лв. и техниката е последно потомство. Министърът се срещна и с най-възрастния доктор в болничното заведение - доктор Цветан Петров, който, въпреки че е над 80-годишен, още работи в отделението по пулмология и фтизиатрия и лекува пациенти с туберкулоза.

Д-р Меджидиев даде отлична оценка на лечебното заведение и съобщи, че когато Министерството, управлението на болничното заведение и Общината в даденото населено място работят в синхрон, то резултатите са забележими – болница без никакви финансови отговорности, добре окомплектована с инсталация и с личен състав. Той добави, че управлението на болничното заведение в Монтана има цялостното доверие на Министерството и му пожела да продължи да работи все по този начин.

На болничното заведение ще бъдат отпуснати още средства на болничното заведение за закупуване на видео-гастроентероскоп и за създаване на хеликоптерна площадка за бързо превозване по въздуха на пациенти, нуждаещи се от профилирано лекуване в други лечебни заведения. За площадката ще бъде разгласен конкурс и специалистите ще уточнят най-удобното място, уточни министърът.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР