Министерството на здравеопазването отпуска 12 млн. лв. за изготвяне на

...
Министерството на здравеопазването отпуска 12 млн. лв. за изготвяне на
Коментари Харесай

С 12 млн. лв. дават ход на е-здравеопазването

Министерството на опазването на здравето отпуска 12 млн. лева за правене на визия за развиване на електронно опазване на здравето в страната. За задачата в понеделник от ведомството насочиха покана към имащите отношение компании за присъединяване в среща, на която ще бъде показана визията за развиване на Електронното опазване на здравето и план BG05SFOP001-1.002-0007-C01. Той включва “Доизграждане на националната здравна осведомителна система (НЗИС) – стадий 1 и стадий 2 ”, финансиран по Оперативна стратегия “Добро ръководство ”.

Крайният период за потвърждаване на присъединяване е до 18.09.2018 година Това би трябвало да стане на е-поща:  [email protected], оповестяват от здравното министерство.

Стойността на финансовата помощ от 12 млн. лева е 100 % безплатна. Проектът е в осъществяване на Националната здравна тактика (2014-2020) на Министерство на здравеопазването.

Срещата ще се организира на 20.09.2018 (четвъртък) в постройката на ведомството, пл. “Св. Неделя ” № 5, от 14:00 часа, като в границите на формата представителите на компаниите ще бъдат осведомени с главните и характерни цели на плана, с оглед стартирането на процедурите, свързани с електронното опазване на здравето. На срещата ще бъдат показани и дейностите, които ще бъдат изпълнявани, както и резултатите, които следва да се реализиран.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР