Министерството на здравеопазването на Гърция обяви, че ще започне нова

...
Министерството на здравеопазването на Гърция обяви, че ще започне нова
Коментари Харесай

Гърция стартира нова кампания за ваксиниране с бустери, COVID ваксината става годишна

Министерството на опазването на здравето на Гърция разгласи, че ще стартира нова огромна акция, с цел да убеди хората в смисъла на бустерните Коронавирус ваксини, оповестява еKathimerini.com.

Решението на здравните управляващи идва на фона на едновременното експлоадиране на три типа респираторни инфекции – породени от грипни вируси, ковид и респираторно-синцитиален вирус, което неизбежно води до напън върху системата на публичното опазване на здравето.

„ Ще намерим метод Коронавирус имунизацията да доближи до всички “, съобщи здравният министър Адонис Георгиадис и добави, че имунизацията против Коронавирус ще стане годишна, сходно на противогрипната.

На процедура Гърция се бори с нова зараза от Коронавирус, която протича в комбиниране с грип и респираторно-синцитиален вирус (RSV), а държавните лечебни заведения в цялата страна към този момент усещат усложнения да се оправят с възходящия поток от пациенти.

Експертите означават, че новите разновидности на ковид се популяризират доста елементарно, а носенето на маски става все по-рядко даже в лечебните заведения.

Водещи епидемиолози са безапелационни, че маските би трябвало да станат наложителни за здравните заведения, а напъните на управляващите следва да бъдат ориентирани към повишение на имунизационния обсег на хората от рисковите групи – на възраст над 65 години и с хронични болести.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР