Министерството на здравеопазването изготви насоки за имунизационен план за децата,

...
Министерството на здравеопазването изготви насоки за имунизационен план за децата,
Коментари Харесай

МЗ с насоки за имунизационен план за децата, които пристигат от Украйна


Министерството на здравеопазването изготви насоки за имунизационен проект за децата, които идват от Украйна , с цел да могат да бъдат включени в просветителния развой у нас. Насоките дават отговор на наредбите на Наредба № 3 от 2007 година за здравните условия към детските градини и Наредба № 15 от 2005 година за имунизациите в Република България.

Независимо че имунизационният календар на Украйна е подобен с този, който се ползва в България, за децата в другите възрастови групи е квалифициран самостоятелен проект според от това дали има данни за сложени в Украйна ваксини или не.

При деца с повърхностен имунизационен статус ще се ползват нужните дози ваксини, според Имунизационния календар на България. Децата, за които няма никакви данни за извършени имунизации, се одобряват за неимунизирани и те също ще бъдат обхванати с нужните имунизации, според Имунизационния календар на България.

По отношение на надзора на полиомиелит в страната, преди посещаване в проведен колектив всяко дете следва да бъде изследвано.

Експерти на районните здравни инспекции и на районните ръководства на образованието при нужда ще си сътрудничат по отношение на условията за банкет на деца в държавните и общинските детски градини и учебните заведения.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР