Министерството на здравеопазването инструктира РЗИ да сезират прокуратурата за груби

...
Министерството на здравеопазването инструктира РЗИ да сезират прокуратурата за груби
Коментари Харесай

МЗ: РЗИ да сезират прокуратурата за нарушения на противоепидемичните мерки

Министерството на опазването на здравето инструктира РЗИ да сезират прокуратурата за груби нарушавания на противоепидемичните ограничения. Това стана ясно от прессъобщение от министерството.

" Министерство на здравеопазването желае контролните органи на РЗИ, Министерство на вътрешните работи, БАБХ и общинските администрации да засилят контрола по спазването на противоепидемичните ограниченията, като за всеки случай на жестоко нарушаване формираните констативни протоколи да се изпращат на Окръжния прокурор за инспекция за съществуване на закононарушение по член 355 от Наказателния кодекс ", се споделя в известието.

Като причина те показват, че в доста медии се демонстрират репортажи, показващи неспазване и даже намерено опълчване на противоепидемичните ограничения, най-често от нощни заведения, само че дори от някои кметове.

Пропагандата против имунизацията и неспазването на физическите ограничения за ограничение на разпространяването могат да доведат само до още по-лоши резултати, пишат от здравното министерство.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР