Министерството на здравеопазването и Националното сдружение на общините разработват план

...
Министерството на здравеопазването и Националното сдружение на общините разработват план
Коментари Харесай

Разработват план за осигуряване на медици в общини с недостиг на кадри

Министерството на опазването на здравето и Националното съдружие на общините създават проект за обезпечаване на медици в общини, където има дефицит на такива фрагменти. Освен трудови контракти и финансови тласъци се планува за медиците да бъдат обезпечавани и общински жилища, разгласи министър Костадин Ангелов, до момента в който придружаваше премиера Бойко Борисов на ревизия в Пазарджик.

„ В момента събираме съществуването на общински жилища във всяка една община, които могат да бъдат предоставени на лекари. Директорите на лечебни заведения поемат ангажимент да назначат тези хора в лечебните заведения и ние ще субсидираме общините с спомагателни средства като общината ще дава спомагателен дирек към заплатата им и страната настрана в допълнение ще дава и ще получат тройни заплати на лекарите и сестрите, които отидат да работят там и по този метод подсигуряваме опазването на здравето във всяка една точка на страната “, изясни министър Ангелов.

Той и министър председателят Бойко Борисов направиха инспекция в Пазарджик, където ще бъде ремонтирано общежитие за медицински сестри.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР