Министерството на вътрешните работи на Чехия увери посолството ни в

...
Министерството на вътрешните работи на Чехия увери посолството ни в
Коментари Харесай

Българите в Чехия ще могат да гласуват безпроблемно, уверява МВнР

Министерството на вътрешните работи на Чехия увери посолството ни в Прага, че налаганите ограничения, които ще бъдат в действие към 4 април 2021 година в страната, не биха препятствали напредването на българските жители до дипломатическата ни задача за гласоподаване за народни представители, оповестиха от Министерство на външните работи.

Чешките управляващи предлагат на жителите, които ще пътуват, с цел да упражнят правото си на глас в посолството ни, да имат декларация, посочваща задачата на пътуването им при положение на инспекция. Декларацията можете да видите ТУК. Декларацията следва авансово да бъде разпечатана и попълнена с име и фамилия, адрес, номер на документ за идентичност и автограф.

Припомняме, че на територията на Чешката република е в действие вечерен час със възбрана за напредване от 21,00 ч. до 05,00 ч., с изключение на по уважителни аргументи (прибиране у дома от работа, по здравословни аргументи и пр.). Придвижването денем е позволено единствено по наложителни аргументи (работа, образование, грижа за другиго, набиране на хранителни артикули, пощенски услуги и пр.). При нужда от подпомагане българските жители могат да се извърнат към посолството на Република България в Чехия на телефони: 00420 222-212-011; 222-211-258; 222-211-259.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР