Министерството на вътрешните работи (МВР) ще отнема временно регистрацията на

...
Министерството на вътрешните работи (МВР) ще отнема временно регистрацията на
Коментари Харесай

МВР ще спира от движение неизправните автомобили, реши окончателно парламентът

Министерството на вътрешните работи (МВР) ще лишава краткотрайно регистрацията на колите, които не устоят годишния механически обзор. Това одобриха дефинитивно депутатите с гласуването на второ четене на измененията в Закона за Министерство на вътрешните работи. С тях се вкарват промени и в други закони, измежду които са Законът за придвижване по пътищата и Законът за националната система за незабавни повиквания с телефон 112.

" В случаите, когато при осъществяване на периодически механически обзор се откри рискова техническа нередовност, Изпълнителна организация " Автомобилна информация " уведомява Министерството на вътрешните работи за краткотрайно лишаване регистрацията на неизправното транспортно средство ", записа Народното събрание в Закона за придвижване по пътищата.

С измененията от идната година се регламентира и тестовото внедряване на системата eCall, осведоми организация " Фокус ". Това е незабавно повикване към тел. 112, направено от транспортно средство при злополука. Системата подава незабавен сигнал при задействане на въздушните възглавници на автомобила и подава автоматизиран сигнал за точното време и място на злополуката. Системата може да бъде задействана и ръчно.

В началото системата ще работи единствено с новопроизведени коли, които към този момент наложително би трябвало да я имат.

Отново с промени в преходните и заключителни разпореждания на Закона за Министерство на вътрешните работи бе въведена така наречен синя карта, с която се улеснява работата на чужденци в България. С това изменение висококвалифицирани фрагменти от страни отвън Европейския съюз ще могат да получават " синя карта " за престой в страната ни по омекотен режим.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР