Министерството на вътрешните работи изпрати до медиите снимки от задържането

...
Министерството на вътрешните работи изпрати до медиите снимки от задържането
Коментари Харесай

МВР пусна снимки и видео от задържането на Борисов |

Министерството на вътрешните работи изпрати до медиите фотоси от задържането на някогашния министър председател Бойко Борисов, някогашния финансов министър Владислав Горанов и пиара на ГЕРБ Севделина Арнаудова.

От ведомството на Бойко Рашков прецизират, че ако прокуратурата не постанови прокурорско задържане за период до 72 часа, тримата задържани ще бъдат освободени.

Според МВР акцията по ареста е проведена " с цялостно почитание към закона и лицата, по отношение на които бяха подхванати процесуално-следствени дейности " . Претърсвания и изземвания са осъществени на три адреса -  тези на Борисов, Горанов и Арнаудова, след което те са задържани. Преди това тримата са минали през медицински обзор в института на Министерство на вътрешните работи.

Събраните материали по следствието са предадени на Софийската градска прокуратура, като през днешния ден е имало разпити на очевидци. В 10 часа прокуратурата е известена по факс, а два часа по-късно е определен и наблюдаващ прокурор, който по-късно отказал да се срещне с проверяващия служител на реда, който да му рапортува материалите от досъдебното произвеждане.

Около 16 часа наблюдаващият прокурор е поискал да се срещне с проверяващите служители на реда. 

Действията по следствието не престават под наблюдението на прокуратурата.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР