Министерството на външните работи следи ситуацията в Казахстан, като към

...
Министерството на външните работи следи ситуацията в Казахстан, като към
Коментари Харесай

МВнР: Няма искания за евакуация от Казахстан, служителите на мисията ни са извън опасност

Министерството на външните работи следи обстановката в Казахстан, като към този миг в българското посолство в Нур Султан не са постъпвали претенции за евакуация от български жители. Това обявиха от Министерство на външните работи във връзка със събитията в Казахстан, всеобщите митинги и оповестяването на изключително състояние.

Мисията ни е в контакт с наши сънародници, които обитават краткотрайно или непрекъснато на територията на страната, и в подготвеност да окаже подпомагане при нужда, споделиха още от външно министерството. В отговора на въпроса дали България има намерение да отдръпна чиновниците на посолството ни, министерството съобщи: В столицата на Казахстан Нур-Султан ситуацията все още е спокойна, като чиновниците на задачата ни са отвън заплаха, предава БГНЕС.
Казахстан арестува някогашен началник на националната сигурност
Специалните служби на Казахстан задържаха някогашния ръководител на Комитета за национална сигурност (КНБ) Карим Масимов по съмнение в дъ...
Прочети повече
Припомняме, че в четвъртък външно министерство предложи на българските жители да се въздържат от пътешестване до Казахстан, както и от вътрешни пътувания в границите на територия на страната.

На идващия ден президентът на страната Касим-Жомарт Токаев издаде заповед за разкриване на огън без предизвестие. А през днешния ден Съединени американски щати оповестиха, че са разрешили на чиновниците си от генералното консулство в Алмати, чиято работа не е незабавна, да изоставен консулството, както и членове на фамилиите им.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР