Министерството на външните работи осъжда остро нападението над общностния център

...
Министерството на външните работи осъжда остро нападението над общностния център
Коментари Харесай

И МВнР осъди нападението над ЛГБТИ центъра в София

Министерството на външните работи осъжда остро нападението над общностния център " Рейнбоу хъб " в София.

Атаката е избрана като " неприемлива демонстрация на назадничавост и тъпчене на правата на индивида и съществени свободи на жители на Република България ".

Това стана ясно на среща на генералния шеф по световните въпроси в Министерство на външните работи Уляна Богданска с представители на неправителствени организации във връзка нападението на 30 октомври.

Министерството на външните работи изрази страдание за претърпяното принуждение. Подчертано бе, че отбраната на човешкото достолепие и свободата на личността са съществени демократични полезности , а прояви на хомофобия и ненавист нямат място в българското общество.
 Амнести Интернешънъл: Боян Расате би трябвало да бъде разследван и съден
Амнести Интернешънъл: Боян Расате би трябвало да бъде разследван и съден

Насилието от хомофобски подбуди да бъде прието за закононарушение от ненавист...

Срещата беше проведена в отговор на писмо от пет водещи неправителствени организации до външния министър. Бяха разисквани благоприятни условия за задълбочаване на взаимоотношението сред държавните институции и неправителствения бранш за противопоставяне на сходни отрицателни феномени и поощряване на взаимно почитание, съгласие и толерантно ст.

Богданска уточни, че една от предпочитаните тематики на външната ни политика в правозащитната област е точно битката против дискриминирането и нетолерантността. В тази връзка Министерство на външните работи приканва виновните институции за независимо следствие на случая, като се вземат всички вероятни ограничения за налагане на наказания.
 На Боян Расате не му пречи на убежденията, че няма имунитет
На Боян Расате не му пречи на убежденията, че няма имунитет

Той нито удостовери, нито отхвърли присъединяване си в погрома над ЛГБТИ центъра

Представителите на неправителствените организации получиха увещание, че Министерство на външните работи ще продължава да основава нужните предпоставки за одобряване на среда, свободна от прояви на дискриминация, в това число посредством взаимната си работа с интернационалните организации като ОССЕ, Съвета на Европа, Европейски Съюз и Организация на обединените нации.

Припомняме, офанзивата в ЛГБТИ центъра. Момиче е било ударено в лицето и твърди, че е било нападнато от кандидат-президента Боян Расате. Имунитетът му бе снет поради нападението

Вчера тази демонстрация на принуждение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР