Министерството на външните работи обяви още един руски дипломат за

...
Министерството на външните работи обяви още един руски дипломат за
Коментари Харесай

България гони още един руски дипломат

Министерството на външните работи разгласи още един съветски посланик за личност нон грата и изиска правоохранителните органи на Руската федерация да окажат цялостно подпомагане на българските управляващи в следствието на гърмежите в български оръжейни хранилища, унищожаването на материални доказателства при пожар и отравянето на трима български жители, с цел да може да бъдат разкрити причинителите и предадени на съд.

Това заяви Министерство на външните работи в четвъртък, ден откакто прокуратурата ненадейно за гърмежите в четири български военни склада през последните 10 години, които пък имат връзка с отравянето на оръжейния търговец Емилиян Гебрев през 2015 година с вещество от групата на " Новичок ".

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева е провела изчерпателен и сериозен диалог с посланика на Руската федерация в София, оповестяват от Министерство на външните работи.

България желае да поддържа равнопоставени и взаимноизгодни връзки с Русия и в тази връзка упорства за интензивно и резултатно подпомагане от съветска страна за изясняване на събитията към случаите на наша територия, показват от външно министерство.

Обърнато е и внимание на някои обществени мнения на публични съветски представители, които българската страна счита за изцяло неуместни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР