Министерството на външните работи на Сирия определи за геноцид действията

...
Министерството на външните работи на Сирия определи за геноцид действията
Коментари Харесай

Сирия обяви за геноцид действията на международната коалиция в Ракка

Министерството на външните работи на Сирия дефинира за геноцид дейностите на интернационалната коалиция, ръководена от Съединени американски щати, при освобождението на град Ракка през предходната година, когато огромна част от града беше срината със земята, оповестяват сирийските държавни медии, цитирайки източник от ведомството.

" Необходимо е да има санкции за това ", упорстват от сирийското външно ведомство.

По думите на източника, " Сирия осъжда лъжовните изказвания и акцията за дезинформация, която включва изказването на външното министерство на Франция във връзка това, че то назова случилото се в Ракка избавление ".

Източникът подчертал, че френските управляващи имат намерение да подхващат дейности за заличаване на Сирия, като поддържат групировките, настоящи в Ракка.

Терористите от ДАЕШ ( " Ислямска страна " ) превзеха град Ракка през 2014 година и го оповестиха за столица на халифата си в Сирия. Операцията за освобождение на Ракка от ДАЕШ през 2017 година беше осъществена от отряди на Сирийските демократични сили под прикритието на авиацията на интернационалната коалиция, ръководена от Съединени американски щати. Коалицията действаше беше позволение на режима в Дамаск.

В резултат на масираните бомбардировки и дейностите на проамериканските кюрдски формирования градът беше изцяло погубен и до момента не е възобновен, с цел да могат цивилни да живеят в него. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР