Министерството на външните работи на Република Северна Македония остро осъжда

...
Министерството на външните работи на Република Северна Македония остро осъжда
Коментари Харесай

Скопие осъди стрелбата срещу българския клуб Цар Борис Трети в Охрид

Министерството на външните работи на Република Северна Македония остро осъжда вандалския акт от довечера, при който са развалени с оръжие външните прозорци на гражданския клуб в Охрид.

" Особено стеснителен е фактът, че тези вандалски прояви се повтарят за доста къс интервал от време, като се има поради, че единствено преди дни, на 20 ноември, станахме очевидци на следващия вандалски акт, когато беше развалена витрината на клуба. Подобни събития са изцяло неприемливи, могат да застрашат човешки животи и да засилят ретроградните процеси, които са в несъгласие с европейската интеграция на страната ", написа в известието на Министерството на външните работи на Република Северна Македония, предава Българска телеграфна агенция.

От Министерство на външните работи в Скопие приканват способените институции да проверяват събитията, при които са осъществени тези вандалски дейности и да подхващат незабавни ограничения за откриване на причинителите, както и да подхващат спомагателни превантивни дейности за обезпечаване на съответни условия за безпроблемното протичане на активността на този и всички други цивилен клубове и сдружения в страната. " Всички жители на Република Северна Македония имат идентична независимост на сдружаване за осъществяване на своите права и убеждения, което съставлява законово и конституционно обезпечени човешки, цивилен права и свободи – страната като благонадежден претендент за участие в Европейски Съюз би трябвало да подсигурява това ", написа в известието.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР