Министерството на външните работи на Република България приветства постигнатата договореност

...
Министерството на външните работи на Република България приветства постигнатата договореност
Коментари Харесай

МВнР иска гаранции от Македония и Гърция, че новото име няма да е основание за промяна на съществуващи граници

Министерството на външните работи на Република България приветства постигнатата договореност сред държавното управление на Република Гърция и държавното управление на Република Македония по въпроса за името.
Скопие и Атина се споразумяха за името "Република Северна Македония " Това заяви на конференция довечера министър председателят Зоран Заев в наличие на всичките си министри
По този метод се отваря пътят към европейската и евро-атлантическата интеграция на нашата съседка. Това е действителен късмет в края на българското Председателство на Съвета на Европейския съюз да има прогрес и небосвод за започване на договаряния за присъединение, се споделя в формалната позиция на Министерство на външните работи.

Република България е признала Република Македония с конституционното й име още през януари 1992 година и новото име Република Северна Македония не следва да бъде интерпретирано като съображение за възможна смяна на съществуващите граници или искания към съседите по отношение на език , просвета, история и еднаквост.

Министерство на външните работи ще упорства нашите две прилежащи, партньорски и другарски страни да дадат гаранции, че в контракта посред им тези два правилото ще бъдат недвусмислено декларирани и доказани.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР